Content marketing Kapybara

Använd dig av kontoret i marknadsföringen

Kontoret berättar mycket om ett företag och är ert kontor en härlig plats så är det inte dumt att kommunicera det. I era bloggar, nyhetsbrev och övriga sociala medier kan ni visa upp kontoret och vilka ni är. Det gör att människor får en personligare koppling till ert företag, något som stärker ert varumärke.

I förra inlägget pratade vi om det positiva med att arbeta på distans, men har ni ett kontor finns även där många fördelar. Det är varumärkesbyggande både internt och externt och genom att kommunicera kring er arbetsmiljö och visa upp medarbetare så får kunder och andra intressenter en fördjupad bild av er och ert varumärke.

Kontoret visar vilka ni är

Ett välplanerat kontor med god arbetsmiljö främjar kreativitet och fokus. Har ni just ett sådant kontor är det väldigt relevant att dela med er av det i sociala medier. Människor vill ju gärna följa andra människor, så för ett företag är det klokt att ta vara på möjligheter till en personlig framtoning. När det gäller B2C är just en av utmaningarna att som företag kunna nå ut och beröra. Att få sina följare att känna att de är en del av er vardag är därför ett jättebra sätt att fördjupa era relationer på.

Själva innehållet ni publicerar kan vara allt från korta, spontana (men alltid relevanta) Stories på Instagram till blogginlägg där ni delar med er av konkreta tips kring arbetsmiljö. Här gäller det att ni kommunicerar på ett sätt som passar ert varumärke – både vad gäller innehåll och i vilka kanaler ni kommunicerar.

Locka nya talanger till företaget

Genom att visa upp härliga och ljusa lokaler med ergonomiska hjälpmedel visar ni att ni bryr er om medarbetarnas arbetsmiljö. En attraktiv arbetsplats som speglar ert varumärke kan också få nya förmågor att vilja söka sig till ert företag och ni kan upptäcka nya talanger. På samma sätt kan det även locka till nya samarbeten. Att ha en arbetsplats där medarbetarna trivs och har en trevlig vardag kan betyda mycket i eventuella samarbetspartners ögon.

Att ni väljer att kommunicera kring livet på kontoret kan också få era medarbetare att känna sig mer uppskattade och även arbetsmiljöarbetet kan få sig en skjuts. Det finns med andra ord mycket att vinna på genom att lyfta fram kontoret i er kommunikation.

 

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply