Content marketing Instagram Kapybara

B2C: 0–27 000 följare på Instagram – så gjorde jag, del 5

Det räcker inte att bara lägga upp bilder och vänta på respons. För att ditt konto ska ha alla förutsättningar för att lyckas behöver du lägga ned tid på att själv vara aktiv på Instagram.

Vi har nu kommit till den sista punkten i bloggserien om Instagram. Nu handlar det om att du själv också behöver engagera dig i communityt, och inte bara ta emot och besvara den kommunikation som kommer till dig. Att visa ditt engagemang kan du göra på lite olika sätt.

Interagera

Interaktionen är A och O om du vill öka din synlighet. Algoritmerna älskar när vi pratar med varandra och är du aktiv i att gilla och kommentera (med kvalitet) så syns ditt eget innehåll mer. Genom Instagram Stories och framförallt Instagram Live får du ännu bättre möjligheter att komma nära dina följare. Tävlingar och liknande är andra sätt att öka interaktionen. Eller helt enkelt att ställa frågor till följarna i bildtexterna. På Stories är det möjligt att vara lite mer personlig, men tänk på målgruppens behov innan du flamsar loss totalt.

Under den mest intensiva uppbyggnadsfasen av mitt airsoftkonto livesände jag två till tre gånger i veckan. Jag upplevde då att även mitt andra innehåll exponerades mer för mina följare. Publiken känner av om du vill vara en del av ett community eller om du egentligen bara är där för att trycka ut ditt eget innehåll.

Är du nyfiken på att spana in mina två konton så heter de @callsign_hanna och @nilssoniskogen.

Det här var sista delen i vår bloggserie om B2C: 0–27 000 följare på Instagram – så gjorde jag. Har du missat någon del? Här nedan finns alla inläggen. I korthet går strategin för att bygga ett community på Instagram ut på följande:

  1. Fokusera på vad målgruppen gillar/inspireras av/vill se, men bottna i äkthet
  2. Nischa dig rejält
  3. Definiera hur du önskar uppfattas
  4. Förbind dig till att leverera kvalitetsinnehåll över tid
  5. Interagera

Jag hoppas du bli inspirerad att satsa på ditt konto och också ser vilka fördelar det kan ge. Lycka till med din Instagram-resa!

/Wilda

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply