Content marketing Instagram Kapybara

B2C: 0–27 000 följare på Instagram – så gjorde jag, del 4

För att behålla dina följare krävs inte bara bra innehåll, du måste också posta regelbundet. Så gör du för att kombinera kvalitet och regelbundenhet.

Du kan ha hur bra innehåll till ditt Instagram-konto som helst, men om du bara lägger upp bilder lite sporadiskt och utan plan kommer det att visa sig i följarstatistiken. Följarna har helt enkelt hunnit glömma att du finns, och ett sådant konto vill man inte lägga ned tid på att följa, gilla eller prata om.

Förbind dig till att leverera kvalitetsinnehåll över tid

Den lätt click-baitiga rubriken till trots så tar uppbyggnaden av ett konto tid. För företagskonton, speciellt B2B, tar det betydligt längre tid att bli stor om man jämför med tillväxten på konton där ett personligt varumärke står i centrum. Dock finns det även här något att lära: människor vill gärna följa människor. Företag kan därför låta till exempel sina medarbetare synas på kontot, arbeta med influencers eller liknande.

Men det viktigaste är kontinuiteten. Exakt hur ofta och hur länge publiceringen måste hålla igång för att se resultat är svårt att säga på förhand, men en tumregel jag själv går efter är tre till sju bilder per vecka, varje vecka i fyra månader innan jag utvärderar övergripande. Dock utvärderar jag hela tiden allt innehåll och analyserar vad som ger bäst engagemang. Innehåll som går bra gör jag mer av.

Det finns många verktyg som hjälper dig att hålla reda på vad du publicerar på ditt konto och alla får själva se vad som passar bäst för deras behov. Personligen gillar jag att jobba i Iconosquare.

Innehållsproduktionen till mina kanaler sköter jag själv. En systemkamera, ett stativ och en fjärrutlösare dold i handen duger utmärkt. Detta kompletterar jag med ”selfies” och liknande bilder tagna med mobilen och uppladdade i stunden. Kvalitetsinnehåll tar tid att producera men jag upplever att det är värt det.

I nästa inlägg visar jag på vikten av att interagera med sina följare på ett äkta och nyfiket sätt.

De tidigare inläggen i bloggserien finns här och här och här.

/Wilda

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply