Content marketing Instagram Kapybara

B2C: 0–27 000 följare på Instagram – så gjorde jag, del 2

Bygg ett community och stärk ditt varumärke. Så gör du för att få trogna följare på Instagram.

I del två av vår bloggserie om Instagram har turen kommit till nischade konton. Ta en titt på ditt privata Instagram-konto och gå igenom flödet. Sannolikt ligger där en del selfies, bilder på familj och vänner och bilder från både strandkanten och konserten. Kanske också en del reposts från andras konton? Vips så har du ett konto där du lägger upp lite av varje – och så blir det ju med ett privat konto. Men för att driva ett konto gentemot en viss typ av publik gäller det att inte posta vad som helst.

Nischa dig rejält

Det finns ingen anledning för folk att följa konton som delar spretigt och halvdant innehåll. Särskilt inte om det är produktreklam som står i fokus. Innehållets kvalitet återkommer vi till i senare inlägg.

Men att nischa är läskigt. Tänk om vi exkluderar målgrupper? Personligen tror jag det är bättre att skapa genuina relationer och band kring ett specifikt område med en utvald målgrupp än att försöka tillfredsställa alla genom samma kanal. Då blir resultatet en spretig följarskara som du har svårt att få kontakt med och som heller inte prioriterar dig i flödet.

Således laddar jag bara upp airsoftrelaterade bilder på det ena kontot och frilufts-/natur-/träningsbilder på det andra. Om man eftersträvar en snabb uppbyggnadsfas är detta extremt viktigt. Ibland låter jag de båda kontona ”prata” med varandra genom att hänvisa till mitt friluftskonto på mitt airsoftkonto, då får jag många nya potentiella följare, men beslutet att följa också det andra kontot är helt upp till dem. Det är en bra lösning i stället för att lägga upp lite av varje på ett och samma konto. Många företag väljer också att göra på liknande sätt om de till exempel har olika affärsområden som de vill kommunicera kring. I stället för att följa hela företaget och få en salig blandning bilder, kan användarna få följa ett mer nischat konto som tar upp just det som de är intresserade av.

Testa gärna och se vilka konton du själv följer på Instagram. Förutom familj och vänner – nog följer du själv konton med en specifik nisch?

I nästa inlägg tar jag upp hur viktigt det är att definiera hur man vill uppfattas på sin Instagram, och att leverera innehåll därefter.

Missade du det första inlägget om min Instagram-resa? Läs det här.

/Wilda

You Might Also Like

3 Comments

Leave a Reply